lauantai 25. elokuuta 2007

Täydelliset naiset -keittokirja


25.8. Täydellinen keittokirja täydellisille naisille =) Samaistutpa Susaniin tai Lynetteen, löydät sopivan ruokareseptin. Mukavasti lisätietoa sarjan hahmoista, pääosassa ruokaan ja ruuanlaittoon liittyvä triviatieto. Kirjan loppuosassa kurkistetaan sarjan kuvauksissa tarvittavien ruokien ja ruoka-aineiden valmistamiseen.

Vastustamattomat browniet

Näissä täyteläisissä leivonnaisissa yhdistyvät brownieiden parhaat ominaisuudet, sitkeä rakenne ja kuohkeus. Browniet sopivat hyvin pakastettaviksi.

350 g laadukasta tummaa suklaata paloina
2 1/3 dl sokeria
120 g suolatonta voita sekä nokare vuoan voiteluun
2 1/3 dl vehnäjauhoja sekä jonkun verran vuoan jauhottamiseen
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 isoa munaa
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljasokeria
(3 1/2 dl rouhittuja saksan- tai pekaanipähkinöitä)

1. Pane suklaa, sokeri ja voi vesihauteeseen. Sulata suklaata silloin tällöin sekoitellen kymmenisen minuuttia eli kunnes se on sulanut ja seos on sileää. Varmista välillä, että vesi kiehuu juuri ja juuri poreillen. Jos vesi on liian kuumaa, suklaan koostumus kärsii. Jäähdytä seos huoneenlämmössä.
2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele uunivuoka (32 x 22 cm) kevyesti ja jauhota se.
3. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola ja jätä ne odottamaan. Vatkaa suklaaseos sähkövatkaimen keskinopeudella kiiltäväksi. Lisää joukkoon munat yksitellen, ja vatkaa seos erittäin hyvin aina munan lisäämisen jälkeen. Sekoita joukkoon vaniljauute tai -sokeri. Lisää kulhoon jauhoseos ja sekoita, kunnes taikinassa ei näy jauhoraitoja. Sekoita halutessasi joukkoon rouhitut pähkinät. Kaada taikina uunivuokaan ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi.
4. Anna taikinan paistua noin 18 minuuttia eli kunnes leivonnaislevyn reunat ovat rapeat ja alkavat irrota vuoan reunoista. (Brownien keskusta tuntuu vielä tässä vaiheessa hiukan pehmeältä, kun sitä painaa sormella, ja hammastikkuun tarttuu taikinaa, kun sen työntää keskustaan.) Anna jäähtyä kunnolla.
5. Paloittele levy kuudeksi 5 x 7,5 cm:n palaksi. Browniet voi leipoa pari vuorokautta ennen tarjoilua ja panna ne odottamaan jääkaappiin. Ota ne huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Browniet voi myös pakastaa alumiinifolioon käärittynä.

1 kommentti:

  1. Jännä juttu, tämä on meinaan tasan sama ohje kun Jamie Oliverin suklaabrownieissa. 8) Kumpihan plagioi :D

    VastaaPoista