torstai 20. syyskuuta 2007

Annina Holmberg & Ullamaija Hänninen: Palava jäädyke - Fantasiaruokia


20.9. Kaunis keittokirja fantasian ystäville. Mukana erikoisia ruokia, mutta myös monia toteutettavia!

Kultapallot

1 l tai kulhollinen voikukkia
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl neitsytöljyä
hyppysellinen suolaa

Perkaa voikukat hellästi, niin että kukat säilyvät eheinä. Vatkaa kananmunat ja lisää vaahtoon maito ja jauhot. Sekoita, kunnes edessäsi on keltainen keitto. Upota kukat siihen ja uppopaista ne kiehuvassa öljyssä. Ota muutama kukka kerrallaan; friteeraaminen vaatii kärsivällisyyttä. Nosta kullankeltaisiksi paistuneet kukat lehtipedille ja ripottele halutessasi päälle suolaa. Keijut käyttävät sitä säästeliäästi, mutta kukin makunsa mukaan - keijut ovat suvaitsevaista sakkia.
Nauti kultapallot tuoreina, jolloin ne ovat rapeita ja maukkaita. Seisoessaan niistä tulee helposti liian pehmeitä. Friteeraaminen on nopeaa ja helppoa, mutta on muistettava valita miedonmakuinen öljy, jotta voikukat pääsevät oikeuksiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti