torstai 27. syyskuuta 2007

Jennifer Joyce: Tarjoile pieniä herkkuja


26.-27.9. Mukava keittokirja pikkuruoista. Kivasti kerätty menuittain ja pääraaka-aineittain. Lisäksi kussakin ohjeessa Osta ja valmistele sekä Yhdistele -vinkkejä. Kokeilemisen arvoisia menuehdotuksia esim. Latinofiesta, Tyynenmeren juhla ja Bollywoodin yöt.

Kesäkurpitsarullat mintun, chilin ja vuohenjuuston kera

4-5 pientä kesäkurpitsaa
3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl pippuria
2 peukalon kokoista punaista chiliä, poista siemenet ja leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi
pieni nippu ruohosipulia
100 g mietoa vuohenjuustoa
15 g tuoretta minttua
2 pientä kourallista rucolaa, poista pitkät varret
cocktailtikkuja kiinnitykseen

1. Kuumenna grilli(vastukset). Leikkaa hyvin terävällä veitsellä keräkurpitsat pitkittäin 20 nauhaksi, jotka ovat noin 5 kk paksuja. Sivele viipaleille oliiviöljyä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Laita nauhat parilalle ja kypsennä molemmilta puolilta, kunnes niissä on parilan jäljet. Älä kypsennä liikaa, tai rullat hajoavat kääriessä. Laita syrjään jäähtymään.
2. Kuumenna loput (1 rkl) öljystä paistinpannulla, lisää chilit ja paista rapeiksi reunoilta. Kuivaa talouspaperiin.
3. Kuumenna pieni kattilallinen vettä kiehuvaksi, tipauta siihen ruohosipulit ja ota heti pois reikäkauhalla. Laita ruohosipulit hetkeksi kuumaan veteen. Nosta sitten kuivumaan talouspaperin päälle. Käsittely estää ruohosipuleita katkeamasta rullia sidottaessa.
4. Levitä jokaiselle kesäkurpitsasiivulle noin 1 tl vuohenjuustoa. Laita päälle muutama mintunlehti, 2-3 chiliviipaletta ja hieman rucolaa. Anna niiden hieman työntyä esiin toisesta reunasta. Rullaa varovasti viipale kääröksi ja kiinnitä cocktailtikulla. Sido ruohosipuli rullan ympäri ja siisti päät saksilla. Ota cocktailtikut pois. Säilytä rullia jääkaapissa tarjoiluun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti