sunnuntai 30. syyskuuta 2007

Sylvia Danielsson: Piknikille!


30.9. Olisipa vielä kesä ja lämpimät ilmat! Ihana kirja kesäretkistä ja piknikherkuista mukaan otettaviksi. Ruotsalaiskirjasta olisi kuitenkin odottanut löytyvän muutaman menukokonaisuuden talviretkellekin...


Chilinen juusto-maissileipä

1 prk (noin 300 g) maissinjyviä
2 dl maissijauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
75 g voita
2 munaa
2 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
1 keskivahva hienonnettu chili
vuoan voiteluun voita

Huuhtele maissinjyvät kylmällä vedellä, niin niistä tulee rapsakoita ja purkin maku häviää. Voitele vuoka ja ripottele osa maissinjyvistä kerrokseksi vuoan pohjalle.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita maissijauhot, vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Sulata voi ja vatkaa joukkoon munat, maito, juusto, hienonnettu chili ja loput maissinjyvät. Sekoita joukkoon jauhoseos ja kaada taikina vuokaan.
Paista noin 25 minuuttia. Tarjoa leipä juuston ja hyvän makkaran kanssa. Leipä on vielä paremman makuista hunajan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti