lauantai 22. joulukuuta 2007

Stephenie Meyer: Houkutus

19.-22.12. Ihana teinirakkaustarina Bellasta, joka rakastuu ihmisverestä kieltäytyneeseen Edward-vampyyriin. Nuori rakkaus ei ole helppoa, varsinkaan kun toinenkin vampyyri halajaa nuoren neitokaisen puhdasta verta... Upeatunnelmainen romaani, joskin muutamat epäjohdonmukaisuudet annettakoon anteeksi pääasiallinen nuorisolukijakunta huomioon ottaen =) Kaunista; tällaista lisää, kiitos! Tekisi mieli lukea kirja heti perään uudestaan...

4 kommenttia:

  1. Totta puhut, tekisi mieli lukea kirja uudestaan!
    Kansi on mielestäni erityisen kaunis. :) Mutta sana "teinirakkaustarina" kuvaamaan Houkutusta kuulostaa niin lyhytkestoiselta ja päättyvältä, mitä Houkutus ja Uusikuu eivät mielestäni vastaa. Vaikka olihan heillä pieni katko kakkosessa, mutta voiko sitä laskea? Toivottavasti se oli viimeinen, muuten. :D Ehdin jo säikähtää melkein.
    Mutta tietenkin olen kaikkien kanssa samaa mieltä, jotka tykkäävät Houkutuksesta! ^^)
    On muuten kiva kun joku arvostelee vaihteeksi kirjoja. ;)

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä kanssasi. En pitänyt Houkutuksesta niin paljon kuin Uudesta Kuusta, johon rakastuin. Houkutuksen loppu oli minusta todella huonosti kirjoitettu ja pilasi kirjan tunnelman.

    Mitä olen täällä netissä selannut joitakin keskustelupalstoja, niin joku sanoi suomentajan keskittyneen paremmin Uudessa Kuussa, kuin Houkutuksessa (jotain baareissa käymisestäkin mainittiin, mutta lähde nyt oli mikä oli..)

    Jos osaisin paremmin englantia, voisin lukea kaikki kirjat englanniksi (olen vain siinä niin hidas ja takkuileva).

    Minua Houkutuksessa ärsytti loppu, jossa Bella käyttäytyy niin tyhmästi ja epäjohdonmukaisesti. Lisäksi Edwardin vampyyriudesta toitotettiin koko ajan.

    Bellan ja Edwardin suhde on niin ihastuttava ja mukaansatempaava että on mahdotonta olla altistumatta houkutukselle lukea se heti kerralla loppuun. Uusi Kuu on minusta kaikin puolin mahtava. Bellan tuskaa on kuvattu aidon tuntuisesti, ja tarina on todella kaunis. Sydämeni tykytti (kuten Bellalla) kun olin saanut kirjan luetuksi. Suosittelen sarjaa kaikille! Ja vielä: Älkää ikinä, koskaan lukeko Aluksi-tekstejä tai takakantta!

    VastaaPoista
  3. Tuli tässä lueskellessa mieleen että oletkos muuten vielä lukenut Noitalapsi -kirjaa? Ei välttämättä ihan jokaisen mieleen mutta itse pidin kirjasta. Kirjailiana siis Celia Rees.

    VastaaPoista
  4. Hei Katri ja kiitokset kommenteistasi. Olen kyllä hypistellyt käsissäni tuota Noitalapsi-kirjaa, (ja muistelen sarjassa olevan muitakin osia..?) mutten vielä ole ehtinyt lukea sitä.

    VastaaPoista